Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Φως στις Μυστικές Συμφωνίες|Η Greenpeace κυκλοφόρησε 248 σελίδες των διαπραγματεύσεων για την TTIP|TTIP leaks


Μετά την διαρροή 248 σελίδων των διαπραγματεύσεων για την TTIP επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες εκατομμυρίων πολιτών. 

Εδώ και καιρό υπήρχαν οι υποψίες ότι τα στοιχεία των διαπραγματεύσεων όπως η κανονιστική σύγκλιση, είχαν επικεντρωθεί σε μια εναρμόνιση υφιστάμενων κανόνων και προτύπων προς τα κάτω, απομακρύνοντας τα υψηλά πρότυπα(standards) και στις δυο μεριές του Ατλαντικού. Αυτές οι υποψίες αποδείχθηκαν δικαιολογημένες.

 Η πρόσβαση στο κείμενο της TTIP, αυτής της κλίμακας, είναι πρωτοφανής και ρίχνει φως σε πολλά κείμενα της συμφωνίας. Μόνο 4 από τα 13 κείμενα που διέρρευσαν έχουν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Αυτά περιλαμβάνουν τις ΜμΕ, τον ανταγωνισμό και την τελωνειακή διευκόλυνση.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν την πρόθεση των ΗΠΑ να ελέγχουν και να επεμβαίνουν σε κάθε νόμο της ΕΕ που περιέχει οικονομικές και ρυθμιστικές αρχές οι οποίες δεν εναρμονίζονται με αυτές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Jorgo Riss, διευθυντή της Greenpeace ΕΕ:«Αυτά τα έγγραφα που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν αυτό που έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό: η ΤΤΙΡ θα έβαζε τις εταιρείες στο επίκεντρο της χάραξης πολιτικής, σε βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Γνωρίζουμε ότι η θέση της ΕΕ ήταν κακή, τώρα βλέπουμε ότι η θέση των ΗΠΑ είναι ακόμη χειρότερη. Ένας συμβιβασμός μεταξύ των δύο θα ήταν απαράδεκτο."


Δείτε περισσότερα εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ
Δείτε τα TTIP leaks εδώ & την Επισκόπηση των κεφαλαίων της TTIP που διέρρευσαν εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου