Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Sigmar Gabriel (αντικαγκελάριος της Γερμανίας/ πρόεδρος SPD) : "Λάθος η Μέρκελ για την TTIP, δεν θέλω να είμαι μέρος μιας κακής συμφωνίας''

Αποτέλεσμα εικόνας για γκαμπριελ

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μπορεί να μπήκε γυμνός στο ειδικό δωμάτιο ανάγνωσης εγγράφων που αφορούν την TTIP (28/01/2016), φαίνεται όμως πως όσα διάβασε εκεί ήταν αρκετά ώστε να επικρίνει την Μέρκελ για την υποστήριξή της σε μια ελεύθερη εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ.
Ο Gabriel ο οποίος διατελεί υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε πως η Μέρκελ ήταν ''λάθος'' στη θέση της σχετικά με τα οφέλη της TTIP που θα εναρμονίσει τους κανονισμούς μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ.
Δήλωσε επίσης ότι ''δεν επιθυμεί να είναι ο ίδιος μέρος μιας κακής συμφωνίας'' προειδοποιώντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την TTIP γίνονται βιαστικά.
-------------------------------------------------------------------------
Κατά της TTIP o Γκάμπριελ. «Δεν θέλω να είμαι μέρος μιας κακής συμφωνίας»
Οξεία κριτική άσκησε ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού SPD και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην Άνγκελα Μέρκελ, για την στάση που κρατά στις διαπραγματεύσεις για την Διατλαντική Συμφωνία (TTIP).
Στην συνάντηση των G7 που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στην Ιαπωνία, στην οποία συμμετείχε η Γερμανία, τονίστηκε η σημασία προώθησης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τις αντιδράσεις πολιτών και ηγετών άλλων μελών της ΕΕ που φοβούνται ότι η TTIP θα χαλαρώσει τους κανόνες προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι εμπόδιο στην συμφωνία αποτελεί και το ζήτημα των προϊόντων με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). Οι ΗΠΑ δείχνουν να είναι κάθετοι στους κανόνες που ισχύουν στις ΗΠΑ όσον αφορά τα εν λόγω προϊόντα και δεν διατίθενται να προσαρμοστούν στην ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία. Επί παραδείγματι, εάν περάσει η συμφωνία, στην ΕΕ θα μπορούν να εισάγονται τυριά με την ονομασία «φέτα» που όμως δεν θα είναι ελληνικής προέλευσης. Το ίδιο θα ισχύει για την σαμπάνια και άλλα προστατευμένα προϊόντα.
Ο κ. Γκάμπριελ εξήγησε ότι δεν θέλει να γίνει μέρος μιας «κακής συμφωνίας» και άσκησε κριτική στη Γερμανίδα Καγκελάριο για την στήριξη που παρέχει στην TTIP. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 70% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, δεν συμφωνεί με τους όρους της Διατλαντικής Συμφωνίας.
Πηγή: HuffPost Greece  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου