Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Δώρα Κοτσακά: Το «Belt & Road» και η κλιματική αλλαγή


Εν όψη της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για το κλίμα, διοργανώθηκε στη Bangkok στις αρχές του προηγούμενου μήνα η αντίστοιχη περιφερειακή σύνοδος Asia Pacific Climate Week των κρατών της νοτιοανατολικής Ασίας. Σε αυτή την περιοχή του πλανήτη οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι πολύ πιο έντονες και επικίνδυνες εξαιτίας της γεωγραφικής της ιδιαιτερότητας. Την ίδια στιγμή, το κινέζικο επενδυτικό σχέδιο Belt & Road Initiative (BRI) έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εξορύξεων ορυκτών καυσίμων στην περιοχή επιδεινώνοντας το πρόβλημα το οποίο δεν γνωρίζει σύνορα.

Σε αυτά τα πλαίσια, το Asia Europe People’s Forum (AEPF), ένα διεθνές δίκτυο ακαδημαϊκών, ερευνητών, ΜΚΟ, ακτιβιστών, κινημάτων και οργανώσεων, διοργάνωσε διεθνή συνάντηση υπό τον τίτλο Study and Strategy Seminar on China’s Belt & Road Initiative (BRI). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μέρος του BRI που σχετίζεται με τις επενδύσεις και τις χρηματοδοτήσεις ενεργειακών projects και τις συνέπειες για το περιβάλλον, τις τοπικές κοινότητες και τα δικαιώματα. Ως εναρκτήριο έτος του επενδυτικού σχεδίου BRI έχει καταγραφεί το 2013 όπου και έγινε η πρώτη σχετική αναφορά από τον Πρόεδρο Σι Τζιν Πινγκ σε επίσημη ομιλία του στο Καζακστάν. Σύμφωνα με τον ίδιο κεντρικός στόχος του σχεδίου είναι η εξάλειψη της φτώχειας στην Κίνα. Αρχικά ο σχεδιασμός αφορούσε μόνο χώρες της Ασίας. Επρόκειτο για έναν τρόπο διαχείρισης του πλεονάσματος που είχε επιτευχθεί σε κεφάλαιο και εργασία μετά από δεκαετίες όπου η Κίνα λειτούργησε ως το κατασκευαστήριο του κόσμου.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Καίτη Μυλωνά (παρουσίαση): Η Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη - The Green New Deal for Europe


The Green New Deal for Europe

11 Σεπτεμβρίου 2019
Συνοπτική Παρουσίαση
Σημείωση: Η Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που η νέα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη συμπεριέλαβε, ως μια από τις προτεραιότητές της, στην πρώτη της επίσημη ομιλία. Ελπίζουμε να μην αποδειχθεί κενό γράμμα. Την παρουσίαση έκανε η Καίτη Μυλωνά, Κτηνίατρος, μέλος της STOP TTIP CETA TiSA Greece και μέλος των Φίλων της Φύσης.

Δύο σημαντικές τάσεις έχουν αρχίσει να κυριαρχούν στη ζωή του πλανήτη: η σταθερή καταστροφή του φυσικού μας κόσμου και η σταθερή αύξηση των ανισοτήτων.

Και οι δύο είναι εξίσου επικίνδυνες: η κλιματική και περιβαλλοντική κρίση μας οδηγεί στα όρια της εξαφάνισης του πλανήτη μας με ρυθμούς που μέχρι τώρα δεν είχαμε ξαναδεί. Η ανισότητα αποσταθεροποιεί την πολιτική ζωή σε διάφορες χώρες στη γη. Αυτές οι τάσεις συνδέονται μεταξύ τους φυσικά με διαφόρους τρόπους.
Η πρώτη κρίση είναι οικονομική.
Οι ανισότητες στην Ευρώπη είναι σε υψηλό βαθμό: το 10% των οικογενειών στην Ευρώπη κατέχουν το 50% του πλούτου, ενώ το 40% κατέχει το 3% του πλούτου. Η πολιτική λιτότητας που περιορίζει τις δημόσιες δαπάνες έχει επιβληθεί μέσω Συνθηκών και ενισχύθηκαν μέσω συμφωνιών που ακολούθησαν.
Η δεύτερη κρίση είναι κλιματική, οικολογική και περιβαλλοντική.
Το έδαφος  υποβαθμίζεται ποιοτικά, η γη θερμαίνεται, οι πάγοι λιώνουν, οι ωκεανοί οξειδώνονται και όλο και περισσότερα είδη εξαφανίζονται από τον πλανήτη, ενώ όλο και αυξανόμενες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου γεμίζουν την ατμόσφαιρα. Μεγάλες περιοχές της γης θα μπορούσαν να γίνουν ακατοίκητες στη διάρκεια της δικής μας ζωής, αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο της ζωής μας και αν δεν τον αλλάξουμε άμεσα.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Ο αγώνας των πολιτών της περιφέρειας Abbruzzo της Ιταλίας για το σταμάτημα της εξόρυξης πετρελαίου και οι απαιτούμενες αποζημιώσεις 350 εκατ. δολαρίων | STOP ISDS


[Κλικάρετε στη δεξιά στήλη του blog και αν συμφωνείτε υπογράψτε STOP ISDS - Δικαιώματα για τους πολίτες, κανόνες για τις εταιρείες]

Η παρακάτω ιστορία για τις εξορύξεις στο Abbruzzo της Ιταλίας και το video είναι αποκαλυπτική. 

Έπειτα από μια δεκαετία αγώνα οι πολίτες της περιφέρειας Abbruzzo στην Ιταλία κέρδισαν μια πολύ σημαντική διεκδίκηση όταν κατάφεραν να ανακόψουν τo πρότζεκτ off shore εξόρυξης πετρελαίου στην Ombrina Mare, το οποίο θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στο κλίμα. 

Η Ιταλική κυβέρνηση ψήφισε σχετικό νόμο και απαγόρευσε την εξόρυξη πετρελαίου κοντά στις Ιταλικές ακτές. Όμως τώρα οι μεγάλες πετρελαϊκές διεκδικούν αποζημιώσεις ύψους 350 εκατ. δολαρίων μέσω των διατάξεων της πολύ επικίνδυνης συμφωνίας Energy Charter Treat !!

Δείτε σχετικά το video  ΕΔΩ που ετοίμασε για τους σκοπούς της εκστρατείας Stop ISDS η οργάνωση Corporate Europe Observatory.

https://youtu.be/OluZrHWzyx8

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΕΕ - MERCOSUR: Η χειρότερη εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα | Αυτοκίνητα για γελάδες



CARS FOR COWS – Αυτοκίνητα για Αγελάδες

Η χειρότερη εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα

Γιατί είναι τόσο σημαντική η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου της ΕΕ με τις χώρες MERCOSUR

Ο εύγλωττος τίτλος ενός άρθρου τα λέει όλα και γιατί καθυστέρησε 20 χρόνια και για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και για τις επιπτώσεις στον αγροτικό τομέα της ΕΕ, έστω και αν αφορά τις βορειοευρωπαϊκές χώρες. Ο τίτλος είναι: CARS FOR COWS – Αυτοκίνητα για Αγελάδες. Αυτό παίχτηκε βασικά.

Η συμφωνία θα επηρεάσει 800 εκατομμύρια ανθρώπους και οι αποφάσεις της αφορούν στο 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι λεπτομέρειες, είναι γνωστή η μεγάλη εικόνα και το τι σημαίνει για την κάθε ομάδα χωρών η τελική συμφωνία.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Η συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και MERCOSUR (μια πρώτη αξιολόγηση κυρίως για την τροφή και τα αγροτικά προϊόντα)



Mail Επικοινωνίας: stop.ttip.greece@gmail.com | https://stop-ttip-ceta-greece.blogspot.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04.07.2019


Η συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και MERCOSUR
(μια πρώτη αξιολόγηση κυρίως για την τροφή και τα αγροτικά προϊόντα)


Στις 2 Ιουλίου 2019 υπογράφτηκε μια ακόμη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου (FTA) μεταξύ της ΕΕ και των χωρών της Λατινικής Αμερικής που συμμετέχουν στην ομάδα MERCOSUR (Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Παραγουάη). 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/ Commission, το νέο εμπορικό πλαίσιο θα εδραιώσει μια στρατηγική πολιτική και οικονομική εταιρική σχέση και θα δημιουργήσει και για τις δύο πλευρές σημαντικές ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον και διασφάλιση των συμφερόντων των καταναλωτών της ΕΕ και των ευαίσθητων οικονομικών της τομέων.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

11 - 19 Οκτωβρίου 2019: Εβδομάδα δράσης "Να σταματήσει η ασυδοσία - Δικαιώματα για τους πολίτες - Κανόνες για τις εταιρείες"

["Πατήστε" στη φωτογραφία για να μεγεθυνθεί]

Η Ελληνική Πρωτοβουλία "STOP TTIP CETA TiSA - Για μια αλληλέγγυα και δημοκρατική Ευρώπη - Σε έναν κόσμο δίκαιου εμπορίου" συμμετέχει στην εκστρατεία. Θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες.

Call to Action – Week of Action Against ISDS & Corporate Impunity (11-19 Oct 2019)



Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

10 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ για την επίλυση διαφορών επιχειρήσεων και κράτους μέσω ISDS

Διαβάστε ΕΔΩ.

Αν δεν έχετε υπογράψει την εκστρατεία για την κατάργηση του ISDS διαβάστε και υπογράψτε τώρα δεξιά στην εικόνα "Δικαιώματα για τους πολίτες κανόνες για τις εταιρίες -Stop ISDS"

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Tο Υπουργείο Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας Θράκης διοργανώνει το Πρώτο Βαλκανικό Φόρουμ μεταξύ πέντε βαλκανικών χωρών και της Ελλάδας. Στόχος η συνεργασία κι η συν-ανάπτυξη



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τη διεξαγωγή του "Πρώτου Βαλκανικού Φόρουμ" στη Θεσσαλονίκη 5 - 6 Απριλίου 2019.
Θεωρούμε ότι ο διάλογος και  η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των Βαλκανικών κρατών είναι απαραίτητος για την εξασφάλιση της ειρήνης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και της "απεξάρτησης" από το μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία το "παιχνίδι" το κάνουν οι μεγάλοι παίκτες.


Ένα μικρό απόσπασμα από τους στόχους τους Φόρουμ:
"Η προώθηση των απαραίτητων δράσεων για τον εκσυγχρονισμό αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών, μεταφορικών, βιομηχανικών, τεχνολογικών και ενεργειακών υποδομών και δικτύων διαβαλκανικού χαρακτήρα, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, τόσο για την οικονομική σύγκλιση των περιφερειών και χωρών της βαλκανικής, όσο και ουσιαστικό μοχλό προώθησης της διακρατικής συνεργασίας σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. 

Χωρίς σύγχρονες διαβαλκανικές υποδομές και δίκτυα, δεν μπορεί να προωθηθούν σοβαρές και αποτελεσματικές διακρατικές δικτυώσεις στο χώρο του “επιχειρείν” και της καινοτομίας, αλλά ούτε και να προσελκυσθούν σοβαρές επενδυτικές προτάσεις."

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Φόρουμ [ΕΔΩ] - Το πρόγραμμα ΕΔΩ - Παρακολουθείστε ζωντανά το Φόρουμ ΕΔΩ.


Τρίτη 2 Απριλίου 2019

300 οργανισμοί από περισσότερες από 90 χώρες υπέγραψαν επιστολή κατά των κανόνων ψηφιακού εμπορίου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ)

Επιστολή της κοινωνίας των πολιτών κατά των κανόνων ψηφιακού εμπορίου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ)

Περισσότεροι από 300 οργανισμοί από περισσότερες από 90 χώρες υπέγραψαν και έστειλαν επιστολή προς στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για να εκφράσουν την «βαθιά και επείγουσα αντίθεσή τους στις προτεινόμενες διαπραγματεύσεις οι οποίες, εάν ολοκληρωθούν, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πλήρη απελευθέρωση ολόκληρης της (ψηφιακής) οικονομίας και μια απόπειρα πίσω πόρτας για την επίτευξη ενός "ΠΟΕ 2.0" »


Το Δίκτυο Our World Is Not For Sale / OWINFS συντόνισε τη δράση και τη συλλογή των υπογραφών.

Από την Ελλάδα έχει υπογράψει την επιστολή το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece.

Civil Society Letter Against Digital Trade Rules in the World Trade Organization (WTO).

Η επιστολή ΕΔΩ.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

29 - 30 Μαρτίου 2019 η 3η Διεθνής Συνδιάσκεψη των τοπικών αρχών (Δήμων και Περιφερειών) για τις Ελεύθερες Ζώνες - TTIP & CETA Free Zones


3rd International Conference of Local Authorities in TTIP and CETA-free zones

Παρασκευή και Σάββατο 29 και 30 Μαρτίου 2019 πραγματοποιείται η 3η Διεθνής Συνάντηση των Πόλεων και Περιφερειών που έχουν κηρύξει τις πόλεις τους Ελεύθερες Ζώνες από τις συμφωνίες Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά (CETA) - E.E. και ΗΠΑ (TTIP).

Η πρώτη συνδιάσκεψη είχε πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη (2016), η δεύτερη στη πόλη Γκρενόμπλ της  Γαλλίας (2017) και η τρίτη στις Βρυξέλλες (2019).

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

550.000 υπογραφές παραδόθηκαν σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αίτημα "Δικαιώματα για τους Πολίτες, Κανόνες για τις Εταιρείες – STOP ISDS" | Η εκστρατεία συνεχίζεται και στη χώρα μας - ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ


550.000 υπογραφές παραδόθηκαν σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 

"Δικαιώματα για τους Πολίτες, Κανόνες για τις Εταιρείες – STOP ISDS" 
Η εκστρατεία συνεχίζεται και στη χώρα μας - ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ

Υπογράφουμε ΕΔΩ - στη δεξιά στήλη κλικάρουμε και συμπληρώνουμε την πλατφόρμα

13 φορείς[ΕΔΩ]  από την Ελλάδα στηρίζουν την εκστρατεία και σας προτείνουν να υπογράψετε 

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Επιστολή της Κοινωνίας των Πολιτών στον ΠΟΕ κατά των κανόνων του ηλεκτρονικού/ψηφιακού εμπορίου




Επιστολή της Κοινωνίας των Πολιτών στον ΠΟΕ κατά των κανόνων του ηλεκτρονικού/ψηφιακού εμπορίου

1η Απριλίου 2019

Αγαπητά μέλη του ΠΟΕ
Η τεχνολογία μπορεί να παρακινήσει/διεγείρει την ανάπτυξη και να βοηθήσει στο να «χτιστεί» βιώσιμος τρόπος βιοπορισμού, αλλά απαιτούνται σωστές πολιτικές προκειμένου να διασφαλιστεί, ότι οι χώρες, οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές θα ωφελούνται. Κάποιες χώρες έχουν διακηρύξει, ότι σκοπεύουν να ξαναγράψουν τους κανόνες της διεθνούς οικονομίας, προκειμένου να δώσουν στις μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας νέα δικαιώματα/προνόμια, ώστε να ωφεληθούν – με παράλληλη μειωμένη εποπτεία από το δημόσιο και χωρίς οφέλη για κανέναν άλλον – αρχίζοντας νέες διαπραγματεύσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο στον ΠΟΕ. ΟΙ κανόνες που προτείνονται από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας αφορούν σε ζητήματα πολύ πέραν του ηλεκτρονικού εμπορίου και έχουν επιπτώσεις σε όλους τους τομείς των εθνικών αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, ακόμη και για τις χώρες που δεν θα συμμετέχουν.

Εμείς γράφουμε για να εκφράσουμε τη βαθειά και επείγουσα αντίθεσή μας στις προτεινόμενες διαπραγματεύσεις, οι οποίες, εφόσον συμπεριληφθούν, θα έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη φιλελευθεροποίηση όλης της οικονομίας (και της ψηφιακής) και τη δημιουργία ενός ΠΟΕ Ν.2.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Στις 12 Φεβρουαρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρόκειται να ψηφίσει δύο συμφωνίες εμπορίου και επενδύσεων μεταξύ της Ε.Ε. και της Σιγκαπούρης | Επιστολή προς τους Ευρωβουλευτές | Οι πολίτες υπογράφουν STOP ISDS


[Η επιστολή ΕΔΩ]

Στις 12 Φεβρουαρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρόκειται να ψηφίσει δύο συμφωνίες εμπορίου και επενδύσεων μεταξύ της Ε.Ε. και της Σιγκαπούρης. Η συμφωνία είναι δομημένη στα πρότυπα της TTIP, και περιλαμβάνει κάποιες από τις χειρότερες διατάξεις της. Όπως η TTIP έτσι και η συμφωνία E.E. – Σιγκαπούρης, δεν έχει να κάνει τόσο με την απελευθέρωση των όρων εμπορίου αλλά πρωτίστως αφορά τα δικαιώματα των πολυεθνικών εταιριών, καθώς για ακόμα μια φορά τους δίδεται η δύναμη να επηρεάζουν τις πολιτικές διαδικασίες.

Επιπλέον, όπως είδαμε και στην TTIP η συμφωνία EE-Σιγκαπούρης περιλαμβάνει έναν μηχανισμό διαιτησίας για την επίλυση διαφορών επενδυτή κράτους στα πρότυπα του ISDS, ουσιαστικά αποδίδεται θεσμικός ρόλος στις πολυεθνικές ίσος με αυτό ενός κράτους.

Σε πολλές περιπτώσεις εταιρίες έχουν χρησιμοποιήσει το ISDS για να επιτεθούν σε πολιτικές κρατών που δεν συνάδουν με τα συμφέροντα τους, όπως για παράδειγμα οι ετικέτες για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στα πακέτα των τσιγάρων, τα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς και πολλά άλλα παραδείγματα.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Από το STOP TTIP στο STOP ISDS | Μπορούμε όπως το 2016 να συγκεντρώσουμε 3,3 εκατ. υπογραφές και ακόμα περισσότερες


Υπογράψτε για να σταματήσει το ISDS! [ΕΔΩ] 

Μόλις πριν από τρία χρόνια το κίνημά μας βοήθησε στην παύση της εμπορικής συμφωνίας TTIP μεταξύ Ε.Ε.-Η.ΠΑ. Δεν ήταν εύκολο. Μαζί, συγκεντρώσαμε 3,3 εκατομμύρια υπογραφές, σε όλη την Ευρώπη ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Αναμετρηθήκαμε με τις εταιρείες, τους εκπροσώπους των συμφερόντων τους, τις 28 κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και κερδίσαμε!


Τώρα πρέπει να το κάνουμε ξανά για να τελειώσουμε μια για πάντα με το ISDS - το οποίο ήταν ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη της TTIP. Τα τελευταία τρία χρόνια, το σύστημα αυτό έχει πληγεί σοβαρά!

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ευρωπαϊκή εκστρατεία | Υπογράφουν πολίτες και οργανώσεις | Δικαιώματα για τους Πολίτες, Κανόνες για τις Εταιρείες – STOP ISDS | Rights for People, Rules for Corporations STOP ISDS



Για την Ελλάδα επικοινωνία στο Mail: stop.ttip.greece@gmail.com
Πληροφορίες στο blog: http://stop-ttip-ceta-greece.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24.01.2019

Ευρωπαϊκή εκστρατεία | Υπογράφουν πολίτες και οργανώσεις

Δικαιώματα για τους Πολίτες, Κανόνες για τις Εταιρείες – STOP ISDS

Στις 22 Ιανουαρίου 2019 ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή εκστρατεία «Δικαιώματα για τους Πολίτες, Κανόνες για τις Εταιρίες – STOP ISDS). Από την Ελλάδα οι πρώτοι φορείς που έχουν υπογράψει και στηρίζουν την εκστρατεία είναι: 

  1. STOP TTIP CETA TiSA Ελλάδας - Για μια αλληλέγγυα και δημοκρατική Ευρώπη, σε έναν κόσμο δίκαιου εμπορίου 
  2. Αγίλοπας - Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία 
  3. Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ / Naturefriends Greece
  4. ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου
  5. ΒΙΟΖΩ
  6. Δίκτυο Φορέων και Πολιτών Θεσσαλίας Stop TTIP, CETA, TISA, ISDS
  7. Θεσσαλοί Πολίτες του Κόσμου, Ελλάδα
  8. Ένωση Τυροκόμων Θεσσαλίας
  9. Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων ΜΚΟ Θεσσαλίας
  10. Φίλοι Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς Λάρισας
  11. Οικολογική Ομάδα Ροδόπης
  12. ΤΟ ΠΕΛΙΤΙ 
  13. Οικολογική Κίνηση Δράμας
Ακολουθεί το βασικό κείμενο της εκστρατείας:

"Είμαστε μια συμμαχία πάνω από 150 Ευρωπαϊκών οργανώσεων, συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων, που κινούμαστε υπέρ του καθορισμού κανόνων για τις εταιρείες και ενάντια στο ISDS (το Σύστημα Διευθέτησης Διαφορών μεταξύ επενδυτή και Κράτους), που αποτελεί ένα παράλληλο σύστημα δικαίου, μονόπλευρο και άδικο, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιρειών.