Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Tο Υπουργείο Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας Θράκης διοργανώνει το Πρώτο Βαλκανικό Φόρουμ μεταξύ πέντε βαλκανικών χωρών και της Ελλάδας. Στόχος η συνεργασία κι η συν-ανάπτυξη



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τη διεξαγωγή του "Πρώτου Βαλκανικού Φόρουμ" στη Θεσσαλονίκη 5 - 6 Απριλίου 2019.
Θεωρούμε ότι ο διάλογος και  η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των Βαλκανικών κρατών είναι απαραίτητος για την εξασφάλιση της ειρήνης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και της "απεξάρτησης" από το μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία το "παιχνίδι" το κάνουν οι μεγάλοι παίκτες.


Ένα μικρό απόσπασμα από τους στόχους τους Φόρουμ:
"Η προώθηση των απαραίτητων δράσεων για τον εκσυγχρονισμό αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών, μεταφορικών, βιομηχανικών, τεχνολογικών και ενεργειακών υποδομών και δικτύων διαβαλκανικού χαρακτήρα, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, τόσο για την οικονομική σύγκλιση των περιφερειών και χωρών της βαλκανικής, όσο και ουσιαστικό μοχλό προώθησης της διακρατικής συνεργασίας σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. 

Χωρίς σύγχρονες διαβαλκανικές υποδομές και δίκτυα, δεν μπορεί να προωθηθούν σοβαρές και αποτελεσματικές διακρατικές δικτυώσεις στο χώρο του “επιχειρείν” και της καινοτομίας, αλλά ούτε και να προσελκυσθούν σοβαρές επενδυτικές προτάσεις."

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Φόρουμ [ΕΔΩ] - Το πρόγραμμα ΕΔΩ - Παρακολουθείστε ζωντανά το Φόρουμ ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου