Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

6η Συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών


Την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε μετά από ένα χρόνο η 6η Συνεδρίαση της "Ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών". Στη συνεδρίαση συμμετείχε εκ μέρους της Κοινωνίας των Πολιτών και εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας STOP TTIP CETA TiSA Ελλάδας.
Στη συνεδρίαση δεν συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τις γνωστές εμπορικές συμφωνίες νέας γενιάς CETA TTIP TiSA. Σε ερώτηση της εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας STOP TTIP CETA TiSA Ελλάδας η απάντηση ήταν ότι το θέμα αυτό δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Από την εισήγηση και τις απαντήσεις που δόθηκαν για τις διαδικασίες συζήτησης - διαβούλευσης της Ε.Ε. και άλλων χωρών διαπιστώσαμε ότι η "αρχιτεκτονική της Ε.Ε. αλλάζει, γίνεται πιο αντιδημοκρατική, τα εθνικά κοινοβούλια υποβαθμίζονται όπως και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών". 

Διαβάστε τα πρακτικά της συνεδρίασης ΕΔΩ
------
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στις 29 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η νέα αντιδημοκρατική αρχιτεκτονική της Ε.Ε για τις Εμπορικές Συμφωνίες και οι εξελίξεις για τη  CETA». Περισσότερα τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου