Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

H επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα και η TTIP | STOP ΤΤΙΡ CETA Greece: «Ε… Όχι δεν πουλάμε κύριε Πρόεδρε…»



H επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα και η TTIP | 15 &16 Νοεμβρίου 2016

ANOIKTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΠΑΜΑ
Με κοινοποίηση στην Ελληνική Κυβέρνηση, στα Πολιτικά Κόμματα της Ελλάδας και στους πολίτες της χώρας μας

«Ε… Όχι δεν πουλάμε…»

Κύριε Πρόεδρε,
Βρίσκεστε στην πατρίδα μας, την Ελλάδα, σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα σημαντική στην πρόσφατη ιστορία της χώρας μας. Στην επέτειο του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μιας εξέγερσης που το βασικό της σύνθημα ήταν «Ψωμί – Παιδεία -  Ελευθερία».
Σαράντα τρία χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, επιχειρείτε και μέσω των Διατλαντικών Συμφωνιών, να εξαφανίσετε τα ελάχιστα «μόρια» της Εθνικής Ανεξαρτησίας των χωρών, και ιδιαίτερα των δοκιμαζόμενων λαών που υποφέρουν από δυσβάστακτα χρέη που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι οι πολίτες.

Κύριε Πρόεδρε,
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, γνωστή με το ακρωνύμιο TTIP, την οποία είχατε ανακοινώσει στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά σας, το 2013, δεν έχει υπογραφεί, όπως είχατε αρχικά προγραμματίσει, μέχρι το τέλος της θητείας σας. Και δεν έχει υπογραφεί γιατί υπάρχουν σοβαρές κοινωνικές αντιστάσεις στην Ευρώπη και στη χώρα μας, που ανέτρεψαν τον αρχικό σχεδιασμό, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και την πολιτική των πολυεθνικών, να λεηλατήσουν τις εθνικές οικονομίες, τη δημοκρατία (με τις δικές της αδυναμίες και προβλήματα), όσες κοινωνικές κατακτήσεις εξακολουθούν να διατηρούνται.

Κύριε Πρόεδρε,
Ως ελληνική κοινωνία είμαστε αντίθετοι με μία συμφωνία η οποία δεν βασίζεται τόσο στο εμπόριο, αλλά περισσότερο στοχεύει στην προστασία των επενδυτών και στην εξύψωση τους πάνω από τους εθνικούς κανόνες και την εθνική μας ανεξαρτησία. Αυτή η πρακτική, δεδομένων των βλέψεων αρκετών επενδυτών και του κλίματος (απεχθές χρέος, μνημόνια κ.λπ) στην Ελλάδα, θα έχει δυνητικά καταστροφικά αποτελέσματα για τη κουτσουρεμένη δημοκρατία, τις εργασιακές σχέσεις, το περιβάλλον, τη διατροφική ασφάλεια και τον κοινωνικό ιστό.
Σας ενημερώνουμε ότι 43 Δήμοι και 3 μεγάλες Περιφέρειες της χώρας μας έχουν κηρύξει τις περιοχές τους Ελεύθερες Ζώνες από τις Διατλαντικές Συμφωνίες TTIP CETA, δεκάδες οργανώσεις, σωματεία, ενώσεις καταναλωτών, αγροτών και άλλων κοινωνικών κατηγοριών, αντιστέκονται στις πολιτικές άλωσης της χώρας μας.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ STOP TTIP CETA TISA δεν εφησυχαζει με τις προεκλογικές δηλώσεις του πρόσφατα εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ κ.Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι είναι αντίθετος με τις εμπορικές συμφωνίες ΤΤΙP (και NAFTA) γιατί γνωρίζει ότι τελικά αυτές είναι απαίτηση των πολυεθνικών τις οποίες όλοι οι Πρόεδροι τελικά υλοποιούν.
Η απάντηση είναι η αντίσταση των Λαών.
Δηλώνουμε ότι είμαστε σε επιφυλακή, συνεργαζόμαστε σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο για να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς που είναι σε βάρος της Δημοκρατίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, των Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, της Τοπικής Οικονομίας, της Διατροφικής Ασφάλειας και του Περιβάλλοντος, του Δημόσιου – Εθνικού πλούτου.
«Ε, όχι δεν πουλάμε» κε Πρόεδρε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου