Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, Πλατεία Συντάγματος η δράση «STOP TTIP CETA»



Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA
http://stop-ttip-ceta-greece.blogspot.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, Πλατεία Συντάγματος  η δράση «STOP TTIP CETA»

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, ενώσαμε τις φωνές μας με τους Ευρωπαίους πολίτες προβάλλοντας το αίτημα να «Σταματήσουμε τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των εμπορικών συμφωνιών TTIP CETA». 

Η Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης «STOP TTIP CETA» μας έδωσε τη δυνατότητα να προβάλλουμε δημόσια τη διαφωνία μας στους δρόμους της Ευρώπης και παράλληλα να συντονίσουμε τον αγώνα μας με σωματεία, συλλόγους, πρωτοβουλίες πολιτών, ερευνητικά ιδρύματα και πολιτικά ινστιτούτα. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση σχετικά με αυτές τις πολιτικές στη δημόσια αρένα, από την οποία η Επιτροπή της Ε.Ε., και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, προσπαθούν να την κρατήσουν μακριά. Και θα προωθήσουμε τις εναλλακτικές μας προτάσεις για διαφορετικές οικονομικές πολιτικές προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Στη δράση της Πλατείας Συντάγματος έδωσαν το παρόν: αγωνίστριες του γυναικείου κινήματος, συνδικαλιστές, πολιτικοί επιστήμονες από το Ινστιτούτο Πουλαντζά - το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ και το Πράσινο Ινστιτούτο, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Bloggers, μέλη των Φίλων της Φύσης/Naturefriends Greece -  του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου και του ΠΕΡΙΠΟΛΟ Αττικής, ακτιβιστές Οικολόγοι και για την  Ψηφιακή Απελευθέρωση, η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη και στελέχη του τμήματος Οικολογίας και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ,  μέλη των Οικολόγων Πρασίνων και της Οικολογίας Αλληλεγγύης,  κ.ά. 

Η Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA θα συνεχίζει τη δράση και το συντονισμό της με τους πολίτες όλου του κόσμου για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, του περιβάλλοντος, τα εργατικά, τα ανθρώπινα και κοινωνικά τα δικαιώματα, την ψηφιακή απελευθέρωση, την ποιότητα των τροφίμων. Οι συμφωνίες ΤΤΙΡ / CETA θα αναχαιτιστούν από τις αντιστάσεις της κοινωνίας και την ενέργεια που βάζουμε οι πολίτες της Ευρώπης, του Καναδά και των ΗΠΑ για να ακουστεί η φωνή μας. 






Περισσότερες φωτογραφίες από τη δράση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου