Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Ημερίδα με θέμα «Οι απειλές από τις Συμφωνίες TTIP CETA και οι επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή και την ασφάλεια των τροφίμων» | Εισηγητές Κώστας Φωτεινάκης & Καίτη Μυλωνά


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η ημερίδα με θέμα «Οι απειλές από τις Συμφωνίες TTIP CETA και οι επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή και την ασφάλεια των τροφίμων» η οποία έγινε με τη συνεργασία του δήμου Λάρισας, Τυρνάβου και του Δικτύου Φορέων και Πολιτών Θεσσαλίας κατά των ΤTIP, CETA, TISA με χορηγό επικοινωνίας τη «Θεσσαλία Τηλεόραση».Την ημερίδα συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο Κώστας Φωτεινάκης, πρόεδρος των Φίλων της Φύσης, που ανέλυσε το θέμα «CETA και TTIP απειλές για τη Δημοκρατία, την Οικονομία, την Εθνική παραγωγή| Κοινωνικές αντιστάσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» και η Καίτη Μυλωνά, κτηνίατρος, που ανέλυσε το θέμα «TTIP – CETA: Αγροτική Παραγωγή και Ασφάλεια Τροφίμων».

Την εκδήλωση άνοιξε εκπρόσωπος του δικτύου και αμέσως μετά ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Σούλτης απεύθυνε χαιρετισμό. Παρόντες ήταν ο βουλευτής του Σύριζα Νίκος Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της Οικολογικής Θεσσαλίας περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Κουτσάκας, ο δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Σαρχώσης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αντιδήμαρχοι. 

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του δικτύου Γιώργος Εμμανουήλ αναφέρθηκε στα 10 σημεία της απόφασης που πήρε το δίκτυο. Ο δημοσιογράφος κ.Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ευρώπη και στην σπουδαιότητα της γνώσης και όχι απλά της πληροφόρησης και συνεχάρη τον δήμο και το δίκτυο για αυτή την πρωτοβουλία. 

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο κ. Κώστας Φωτεινάκης ξεκινώντας με λίγα λόγια για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν γνωστές αυτές οι συμφωνίες και συνέχισε με την εισήγησή του όπου αναφέρθηκε λεπτομερώς στους δέκα λόγους για τους οποίους είμαστε αντίθετοι με την TTIP. Κατόπιν αναφέρθηκε στην αρχή της προφύλαξης, στη ρυθμιστική συνεργασία, στις αντιστάσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, στις ελεύθερες ζώνες TTIP,στις θέσεις των παραγωγικών και κοινωνικών ομάδων (ΣΕΒ, Επιμελητήρια, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΣΕ), στις θέσεις των ελληνικών και των ευρωπαϊκών κομμάτων, στη θέση της κυβέρνησης, στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 28,29 Ιουνίου 2016 για τις CETA & TTIP, με την πρόταση να αποσύρουν οι Πρωθυπουργοί των χωρών της Ε.Ε. την υποστήριξή τους στην TTIP και στις προτάσεις για την επόμενη περίοδο.

Τέλος ανακοίνωσε την παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη, 17 Σεπτεμβρίου 2016,της έρευνας των Φίλων της Φύσης που έχει ανατεθεί σε ομάδα επιστημόνων, με θέμα ''Επιπτώσεις της TTIP στην ελληνική δημοκρατία, οικονομία και την κοινωνία''.

Εδώ μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του κ. Φωτεινάκη σε e-magazine.

Η δεύτερη εισηγήτρια η κ. Καίτη Μυλωνά συνέχισε με το τι σημαίνουν οι Συμφωνίες TTIP και CETA για την αγροτική παραγωγή και την ασφάλεια των τροφίμων για το γεωργό και κτηνοτρόφο, για τον μεταποιητή των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, για τον καταναλωτή, για το περιβάλλον, την εθνική οικονομία και ποιες αξίες διακυβεύονται.
Εδώ μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της κ. Καίτη Μυλωνά  σε e-magazine.

Ακολουθεί το βίντεο της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου