Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

John Hilary "Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP)" - Ανανεωμένη έκδοση 2015


Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) 
Ανανεωμένη έκδοση 2015 ΕΔΩ


Χάρτα απορρύθμισης, επίθεση στην εργασία, κατάλυση της δημοκρατίας

Όταν κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση αυτής της μπροσούρας την άνοιξη του 2014, λίγοι μπορούσαν να φανταστούν ότι το ΤΤΙΡ θα γινόταν ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης. Έκτοτε το ΤΤΙΡ αποτελεί θέμα των πολιτικών συζητήσεων και συγκεντρώνει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των ΜΜΕ σε πολλές χώρες. Παράλληλα, η κοινή γνώμη συνειδητοποιεί όλο και πιο καθαρά τους κινδύνους που συνεπάγεται η σύναψη μιας τέτοιας συμφωνίας. Ανανεώσαμε λοιπόν κι εμείς την μπροσούρα μας για το ΤΤΙΡ, ώστε να ανταποκρίνεται στις τελευταίες εξελίξεις.

Οι ανησυχίες σχετικά με το ΤΤΙΡ που διατυπώνονται αναλυτικά στην πρώτη έκδοση παραμένουν επίκαιρες, αφού τα βασικά περιεχόμενα της σχεδιαζόμενης συμφωνίας δεν έχουν αλλάξει. Γι’ αυτό και στη νέα έκδοση, το αρχικό κείμενο παραμένει το ίδιο. Ωστόσο, τον περασμένο χρόνο σημειώθηκαν πολιτικές εξελίξεις γύρω από το ΤΤΙΡ, οι οποίες άλλαξαν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του και τις αναμενόμενες επιπτώσεις του στην κοινωνία και το περιβάλλον. Ο John Hilary, στην εκτεταμένη καινούργια εισαγωγή του στη νέα έκδοση, εξηγεί τις εξελίξεις αυτές και αναφέρει τις ανάλογες πηγές, έτσι ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε όλα τα υλικά και τα εργαλεία που διαθέτουμε για να καταλάβουμε και να εκτιμήσουμε καλύτερα τους κινδύνους που συνεπάγεται το ΤΤΙΡ.

Προς το παρόν η ανανεωμένη έκδοση της μπροσούρας διατίθεται, εκτός από τα ελληνικά, στις εξής γλώσσες:Η πρώτη έκδοση διατίθεται σε περισσότερες γλώσσες.

Για δωρεάν αντίτυπα, επικοινωνήστε με το Παράρτημα Ελλάδας [ΕΔΩ]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου