Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

To μικρό κρατίδιο της Βαλλονίας στο Βέλγιο αντιστέκεται στην επικύρωση της CETA | Αντιθέτως η Ελλάδα όχι - o κ.Σταθάκης θεωρεί ότι "επικράτησαν" οι Ελληνικές θέσεις!!! | Οι Θέσεις των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ για τη CETA

Δεν προχώρησε η επικύρωση της CETA από το σημερινό συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων για θέματα εμπορίου που έγινε στο Λουξεμβούργο !!
Την διαδικασία μπλοκάρει το Βέλγιο γιατί σύμφωνα με το σύνταγμά του απαιτείται ομόφωνη έγκριση από όλα τα περιφερειακά κοινοβούλια και η #TTIPFreeZone #Wallonia δεν δίνει έγκριση στην κεντρική κυβέρνηση !!
Επιπλέον επιφυλάξεις από Ρουμανία και Βουλγαρία για την visa !! 
Τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα καθώς αναμένονται μεγάλες πιέσεις προς την Βαλλονία για να δώσει το πράσινο φως έως την Παρασκευή όπου είναι προγραμματισμένο Συμβούλιο Αρχηγών κρατών της Ε.Ε. για το θέμα.
Η επίτροπος Malström ανέφερε "If there is no agreement on Friday, then the EU-Canada of 27th October will be cancelled". 
 -----------------------------

Γ. Σταθάκης για τη CETA: Επικράτησαν οι θέσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη δήλωση στο ΑΠΕ ΕΔΩ
 ----------------------------------
ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦτΦ ΓΙΑ ΤΗ CETA | 
Προς: Την Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τις Εμπορικές Συμφωνίες και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας
Στο Υπόμνημα παρουσιάζονται 16 στοιχεία και τέλος καταλήγει:

Από όλα τα ανωτέρω στοιχεία, και ακόμα περισσότερα που δεν παραθέτουμε για οικονομία χώρου και χρόνου, η θέση των ΦτΦ τεκμηριώνεται επαρκώς και συνοψίζεται ως εξής για τη CETA:
I. Η Ολοκληρωμένη Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία/ Comprehensive Economicand Trade Agreement, μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά δεν θα είναι επωφελής για τη χώρα μας, αντιθέτως θα προκαλέσει δραματικές επιπτώσεις στη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, στη Δικαιοσύνη, στο Περιβάλλον, στην Οικονομία, στην εγχώρια παραγωγή.
II. Η προσωρινή εφαρμογή της CETA σημαίνει ταυτόχρονα και την πλήρη αποδοχή της. «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»
III. Η έκδοση της νομικής ερμηνευτικής δήλωσης από τους εκπροσώπους του Καναδά και της Ε.Ε., είναι ήσσονος σημασίας, και γίνεται για να κατευνάσει τις αντιδράσεις της ΚτΠ. Επιπλέον δεν αναγνωρίζεται από το Διεθνές Δίκαιο.

Για τους ανωτέρω λόγους προτείνουμε στην κυβέρνηση να «μπλοκάρει» με όλα τα μέσα και να μην επικυρώσει τις συμφωνίες ούτε και την προσωρινή εφαρμογή της CETA.
ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου