Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, πρώτη Περιφέρεια TTIP Ελεύθερη Ζώνη στην Ελλάδα.





ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
(Μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων)
Θεμιστοκλέους Αρ 22 τ.κ. 49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661401171 - 6938 712638
αρ πρωτ. 25/2016    Κέρκυρα 13/04/2016


Δελτίο Τύπου:
«Ναυαρχίδα» κατά των «Διατλαντικών Συμφωνιών Εμπορίου», η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Η πρώτη Περιφέρεια TTIP Ελεύθερη Ζώνη στην Ελλάδα.

«Ναυαρχίδα» στον αγώνα των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, κατά των Διατλαντικών Συμφωνιών Εμπορίου (Transatlantic Trade & Investment Partnership),  η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Τα Επτάνησα είναι η πρώτη περιφέρεια της Ελλάδας που ανακηρύχτηκε TTIP ελεύθερη Ζώνη. Συγχαρητήρια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, για την Ιστορικής Σημασίας απόφαση που πήρε, εν πολύ ευθέτω, μάλιστα, χρόνω.

Ο Δήμος Αιγάλεω ήταν ο πρώτος Δήμος που έκανε το ίδιο. 
Την προηγούμενη Παρασκευή ο Δήμος Κέρκυρας επίσης κήρυξε ομόφωνα το νησί Ελεύθερη ζώνη, μετά από κάλεσμα του δικτύου stop ttip ceta tisa και του ecocorfu. Αρκετοί άλλοι Δήμοι πρόκειται να πάρουν παρόμοιες αποφάσεις τις επόμενες 10 μέρες.
Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να συζητηθούν και στα δημοτικά συμβούλια Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Παξών & Ζακύνθου, μετά από κάλεσμα της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και μέλη των οργανώσεων ώστε να προλάβουν να έχουν πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις μέχρι την επόμενη συνεδρίαση των ΔΣ.

Η επικύρωση της πολιτικής αυτής απόφασης της ΠΙΝ από τους Δήμους θα δυναμώσει κατά πολύ την ισχύ της. Όπως αποφασίσαμε να είμαστε Ζώνη Ελεύθερη από μεταλλαγμένα και από πυρηνικά, έτσι ελπίζουμε να κρατήσουμε μακριά και τις συνωμοτικού τύπου συμφωνίες αυτές που εκτός του ότι θα γεμίσουν την Ευρώπη με μεταλλαγμένα και απαγορευμένα χημικά αναιρούν και καταργούν δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτηθήκαν με αγώνες γενεών, σε όλη την Ευρώπη.

Επίσης στόχος είναι να μεταβούν όσο γίνεται περισσότεροι εκπρόσωποι Δήμων στην συνδιάσκεψη της Βαρκελώνης, 21/22 Απριλίου, σε κάλεσμα της Δημάρχου Βαρκελώνης.
Την πρώτη μέρα, κατά την συνεδρίαση των εκπροσώπων την Δημάρχων αναμένεται να συσταθεί το δίκτυο τοπικών αυτοδιοικήσεων ενάντια στις «Διατλαντικές Συμφωνίες Εμπορίου TTIP CETA TISA».
Την δεύτερη μέρα, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών θα συμμετέχουν σε εργαστήρια όπου, σε διαφορετικές ομάδες θα μελετήσουν και θα συζητήσουν για τις επιδράσεις των εν λόγω μεθοδευόμενων συμφωνιών.

Η επίθεση των λομπιστών των πολυεθνικών κατά των δημοκρατικών θεσμών για αποκλειστική εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων, μέσω της TTIP, αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας, κατά της ίδιας της Ελευθερίας.
Το Παγκόσμιο Μνημόνιο της Ματαιόδοξης Κερδοσκοπίας, ΔΕΝ θα περάσει!

Για το Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας

           Ο πρόεδρος       Η  γ.γραμματέας
Δημήτρης Φαναριώτης      Ζωή Έρτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου