Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Το Συμβούλιο των Καναδών στην Ευρώπη για να βοηθήσει στην ήττα της CETA | The Council of Canadians back in Europe to help defeat CETA

Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ

Το Συμβούλιο των Καναδών εγκαινιάζει δύο μηνών περιοδεία στην Ευρώπη.

Το Συμβούλιο των Καναδών με πρόεδρο την Maude Barlow έχει φτάσει στην Ευρώπη για μια περιοδεία δύο μηνών με σκοπό να συμβάλει στην ενίσχυση των αγώνων της κοινωνίας των πολιτών αλλά και των εκπροσώπων της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενάντια στη CETA.

Το Συμβούλιο των Καναδών ήταν αντίθετο με τη CETA από τον Οκτώβριο του 2008, όταν ο Καναδάς και η ΕΕ δημοσίευσαν μια κοινή μελέτη που περιέχει το σκεπτικό για τη συμφωνία «ελεύθερου εμπορίου». Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2009. Έτσι τώρα πίστευαν ότι η συμφωνία θα επικυρωνόταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είτε το Νοέμβριο-Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2017.


Σχεδόν 3,5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν υπογράψει ένα ψήφισμα ενάντια σε CETA και ΤΤΙΡ. Δεδομένου ότι τίποτα δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη, η Maude Barlow, πρόεδρος του Συμβουλίου των Καναδών, μαζί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή Γκάρι Νιλ και την Sujata Dey, επιστρέφουν στην Ευρώπη για να πουν στους ανθρώπους εδώ για την εμπειρία του Καναδά με την NAFTA - 350.000 έχασαν τη δουλειά τους στη μεταποίηση. Στην Ευρώπη, όπου πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την ασφάλεια των τροφίμων, τις δημόσιες υπηρεσίες και την καθαρή ενέργεια, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε πόσο χαμένοι θα είναι όλοι με τη CETA.Και οι δύο πλευρές χάνουν την ικανότητα να ρυθμίσουν τους κυριαρχικούς τους κανόνες σχετικά με τους κανονισμούς και την ασφάλεια των τροφίμων. Η CETA ξεκινά μια διαδικασία NAFTA με στιλ εναρμόνισης των κανονισμών, και συχνά κατεβαίνει στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή.


Καθ 'όλη την περιοδεία,η Maude Barlow θα μιλάει για την έκθεση Καταπολέμηση ΤΤΙΡ, CETA και ISDS: Μαθήματα από τον Καναδά  Επίσης η έκθεση, έχει μετατραπεί σε πέντε λεπτά σύντομο βίντεο στα αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και γαλλικά, που θα ξεκινήσει με την Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών Ενάντια ΤΤΙΡ και CETA
Δείτε το βίντεο εδώ με τίτλο Μαθήματα από τον Καναδά.

Η έκθεση για την καταπολέμηση ΤΤΙΡ, CETA και ISDS προσφέρεται ως μια προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους που νοιάζονται για την υγεία των ανθρώπων τους, την ανθεκτικότητα των κοινοτήτων τους, την τύχη των δημοσίων υπηρεσιών τους, καθώς και την προστασία των φυσικών τους πόρων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:14 Απριλίου, 17:00-19:00: Βιέννη, Αυστρία Συνέδριο, ομιλία με Verena Madner, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης


18ης Απριλίου, 18:00-21:00: Βερολίνο, Γερμανία: Συζήτηση για CETA και ΤΤΙΡ με την Sharon Treat, πρώην νομοθέτη Maine 

Απρίλιος 19 - 21: Βρυξέλλες, Βέλγιο: Συναντήσεις με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

21 Απριλίου, 17:00-19:00: Λουμπλιάνα, Σλοβενία, το νερό και το κοινό καλό, με το Ινστιτούτο Υδάτων της Δημοκρατίας της Σλοβενίας , Μουσείο Πόλης της Λιουμπλιάνας 

22 Απριλίου, 11:30 - 13:30 μ.μ.: Λουμπλιάνα, Σλοβενία, συζήτηση στο Εθνικό νομοθετικό σώμα με την Sharon Treat Treat, πρώην νομοθέτη Maine, και Max Τράπεζας σχετικά με CETA και ΤΤΙΡ. 

22 Απριλίου όλη μέρα: Βαρκελώνη, Ισπανία : Παρακολούθηση Πανευρωπαϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η νέα γενιά του Ελεύθερου Trade Conference. 

16 Μαΐου: London, UK: Μείνετε συντονισμένοι για μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από War on Want .


Περισσότερα στους παρακάτω συνδέσμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου