Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων Δημοσίων Υπηρεσιών | Σεμινάριο για τη απελευθέρωση των δημόσιων υπηρεσιών από τις συμφωνίες ΤΤΙΡ, CETA TISA | Βιέννη 15,16 Ιανουαρίου 2015


Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων Δημοσίων Υπηρεσιών διοργάνωσε Σεμινάριο με θέμα τη απελευθέρωση των δημόσιων υπηρεσιών από τις εμπορικές συμφωνίες ΤΤΙΡ, CETA TISA, Βιέννη 15,16 Ιανουαρίου 2015. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αναρτηθεί στο site της Ομοσπονδίας από την Ελλάδα συμμετείχαν δύο εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας/ ΔΟΕ.


Επειδή οι ληστρικές εμπορικές συμφωνίες θα πλήξουν όλα τα στρώματα της κοινωνίας, αγρότες, δημοσίους υπαλλήλους, τα εργατικά δικαιώματα, συστήματα κοινωνικής στήριξης και τα δημόσια αγαθά, το μικρό εμπόριο και τη βιοτεχνία, τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία των χωρών κ.λπ. προσπαθούμε να παρουσιάσουμε πληροφορίες για τους αγώνες που αναπτύσσονται στη χώρα μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Δεν είναι εύκολο γιατί μέχρι την ώρα δεν υπάρχει ένα σημείο αναφοράς, συνεργασίας, συγκέντρωσης των πληροφοριών κ.λπ. Προσπαθούμε μέσω του blog και τη λίστα επικοινωνίας να διαδώσουμε τις πληροφορίες που "ανακαλύπτουμε" ή που συγκεντρώνουμε.
Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TISA 


Πώς να αμφισβητήσει την απελευθέρωση των δημόσιων υπηρεσιών στην ΤΤΙΡ, CETA και Τίσα



Στις 15 και 16 Ιαν του 2015 EPSU μαζί με την ETUCE, AK και ÖGB διοργάνωσε ένα σεμινάριο για το πώς να αμφισβητήσει την απελευθέρωση των δημόσιων υπηρεσιών στην ΤΤΙΡ, CETA και Τίσα.
Το σεμινάριο συγκέντρωσε περίπου 100 συμμετέχοντες και εμπειρογνώμονες από 25 χώρες, προκειμένου να συζητήσουν τις παγίδες και κοινές στρατηγικές για να ανταποκρίνονται στις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου που η ΕΕ είναι επί του παρόντος στο στάδιο της διαπραγμάτευσης.



Thomas Fritz από Ισχύς Shift στη Γερμανία το σκηνικό, δίνοντας μια εισαγωγή για τους οποίους οι εμπορικές πολιτικές είναι σημαντικό για τους εργαζόμενους και τις δημόσιες υπηρεσίες. Σε μια λεπτομερή ανάγνωση του ενοποιημένου CETA κείμενο - το de facto πρότυπο για τις διαπραγματεύσεις ΤΤΙΡ - περιέγραψε τα πολλά κενά του κειμένου όσον αφορά τις εγγυήσεις για τις δημόσιες υπηρεσίες και εξήγησε τους λόγους κυβερνητικής πολιτικής για το διάστημα είναι σε κίνδυνο.


Εμπόριο απαντήσεις της Ένωσης και τις στρατηγικές για εμπορικές συμφωνίες παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν από τα μέλη της ομάδας Jürgen Buxbaum (PSI), Louise Høj Larsen (ETUCE), Λάρι Μπράουν (NUPGE Καναδάς) και η Άντζελα Pfister (ÖGB). Όλα τα μέλη της ομάδας τόνισαν την ανάγκη για τη διάδοση πληροφοριών στο κοινό και την ευαισθητοποίηση των δημόσιων αρχών σε όλα τα επίπεδα, από το τοπικό έως το ευρωπαϊκό, ως βασικά βήματα για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων για τις δημόσιες υπηρεσίες σε ΤΤΙΡ, CETA και Τίσα.



Οι συμμετέχοντες έδωσαν ενημερώσεις σχετικά με τις πραγματικότητες στις αντίστοιχες χώρες τους σε σχέση με την ευαισθητοποίηση του κοινού, των κυβερνήσεων στάση ως προς την ιδιωτικοποίηση και το είδος των δράσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών, λαμβάνοντας να βάλει επικεντρωθεί στις εμπορικές συμφωνίες »πιθανές συνέπειες. Σε γενικές γραμμές, η δημόσια γνώση σχετικά με τις εμπορικές συμφωνίες είναι χαμηλή σε όλες τις χώρες. Πολλά τα συνδικάτα είναι ενεργά για την ευαισθητοποίηση μεταξύ των μελών και του ευρύτερου κοινού και τη συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους να αυξήσουν το δημόσιο συμφέρον και να ασκήσει πίεση στις κυβερνήσεις και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Ένας πίνακας που περιλαμβάνει Jörg Leichtfried ευρωβουλευτής (S & D, Αυστρία), Daniele Basso σύμβουλο της ETUC και Αλεξάνδρα Strickner, ATTAC Αυστρία, συνέβαλε περαιτέρω ιδέες για το πώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μπορούν να εμβαθύνουν και να διευρύνουν τη συζήτηση του εμπορίου και να ενημερώνονται οι συμμετέχοντες για το πώς βλέπουν τη συζήτηση συναλλαγών διαμορφώνεται. Τελική συνεδρίαση του σεμιναρίου τόνισε την ανάγκη για εντατικοποίηση των προσπαθειών για την ανάπτυξη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών για το εμπόριο.


ΠΗΓΗ  - το ελληνικό κείμενο της ανάρτησης έχει μεταφραστεί μέσω GOOGLE και το αντιγράψαμε από την πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου