Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Η CETA ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΛΟΝΙΑ - Οι εισηγήσεις | Τα επόμενα βήματα

[Φωτογραφία - από αριστερά προς τα δεξιά:  
Ανδρέας Σκούπουρας – Αντιδήμαρχος Κέρκυρας: "Δήμοι και Περιφέρειες  Ελεύθερες Ζώνες από CETA TTIP"
Κώστας Φωτεινάκης - Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου  ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Neturefriends Greece & Διαχειριστής του blog STOP TTIP CETA TiSA  |  
Γιώργος Εμμανουήλ Δίκτυο Φορέων και Πολιτών Θεσσαλίας κατά  CETA, TTIP, TISA «Αγροτικά Προϊόντα και Ασφάλεια Τροφίμων» |  
Δώρα Κοτσακά –Δρ. Πολιτικής Κοινωνιολογίας: «CETA, TTIP, TiSA – Απορρυθμιστικές Εμπορικές Συμφωνίες νέας γενιάς» | «Η CETA ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΛΟΝΙΑ» | 
Γρηγόρης Ζαρωτιάδης – Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ.: «Οι επιπτώσεις των συμφωνιών  στην Ελληνική Δημοκρατία, οικονομία, κοινωνία»]
------------------------
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - Συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας STOP TTIP CETA TiSA την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016. Δείτε τις εισηγήσεις των ομιλητών ΕΔΩ με τις οποίες "απογύμνωσαν" τη CETA και τις άλλες εμπορικές, ληστρικές συμφωνίες καθώς και τους υποστηρικτές τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Γιώργος Δημαράς (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - από τους Οικολόγους Πράσινους) ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι αντίθετος με τις συμφωνίες CETA TTIP και πως αν έρθουν στη βουλή θα τις καταψηφίσει.

Μετά τις εισηγήσεις υποβλήθηκαν ερωτήσεις στους ομιλητές και στη συνέχεια πήραν το λόγο δώδεκα πολίτες κάνοντας κριτική και υποβάλλοντας προτάσεις.

Ο Κώστας Φωτεινάκης κλείνοντας την εκδήλωση υπογράμμισε πως η "εκδήλωση είχε μορφή μιας μικρής ημερίδας" και πως "από την άμυνα STOP - πρέπει να βρεθούμε στην επίθεση, προβάλλοντας, διεκδικώντας αλλά και δημιουργώντας "ρωγμές" στο καπιταλιστικό σύστημα, στηρίζοντας νέες εναλλακτικές μορφές οικονομίας, δίκαιου εμπορίου και συνεργασίας παραγωγών και καταναλωτών".

Τα επόμενα βήματα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας STOP TTIP CETA TiSA είναι:
  1. Αποστολή στους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές της χώρας μας της Επιστολής 455 Καναδικών και Ευρωπαϊκών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών με θέμα τη CETA [ΕΔΩ].
  2. Συντονισμός σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για την απόκρουση της επίθεσης των πολυεθνικών, της προστασίας των πολιτικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων, του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.
  3. Συνάντηση στρατηγικού σχεδιασμού της Ελληνικής Πρωτοβουλίας STOP TTIP CETA TiSA για τη βελτίωση της οργάνωσης και της λειτουργίας της.
  4. Συνάντηση με το νέο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Δ. Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου