Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς Βουλευτές & Ευρωβουλευτές για τις ληστρικές συμφωνίες TTIP CETA TiSA


Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA

Mail: stop.ttip.greece@gmail.com
Twitter @NatureFriendsGR

7/10/2015

ΘΕΜΑ: STOP TTIP CETA TiSA

Κύριοι και κυρίες βουλευτές/βουλεύτριες,
Κατ΄ αρχάς  σας ευχόμαστε καλή θητεία και παραγωγικό κοινοβουλευτικό έργο προς όφελος της κοινωνίας, του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος.

Με την επιστολή μας αυτή που απευθύνεται σε όλους τους βουλευτές και κοινοποιείται σε όλους τους Ευρωβουλευτές της χώρας μας (εκτός εκείνων της Χρυσής Αυγής) θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή για τις εμπορικές, ληστρικές συμφωνίες α) μεταξύ Καναδά και Ε.Ε. (Περιεκτικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας (CETA)  και β) η υπό διαπραγμάτευση μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων/ TTIP).

Και οι δύο συμφωνίες έχουν ξεσηκώσει τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, έχουν πραγματοποιηθεί δύο Παγκόσμιες δράσεις (10/10/2014 και 11/4/2015) και έχουν συγκεντρωθεί 3,2  εκατ. υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών με θέμα STOP TTIP CETA τις οποίες η οργάνωση European Citizens Initiative/ ECI  πρόκειται να παραδώσει  συμβολικά στην Ε.Ε. στις 7/10/2015.

Tη διεθνή εκστρατεία των ECI “STOP TTIP CETA” στηρίζουν 511 οργανισμοί από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων: 350.org, Attac, BUND, Food & Water Europe, Friends of the Earth Europe, Greenpeace, Health Action (HAI), Naturefriends International, People & Planet, Seattle to Bruessels Network, The Gaia Foundation κ.α.

H Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA εκτιμά ό η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων/ TTIP μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε., και ιδιαιτέρως ο Διακανονισμός Διαφορών μεταξύ Επενδυτή και Κράτους/ISDS, είναι μια απειλή για την προστασία του περιβάλλοντος, τα εργασιακά δικαιώματα, τη διατροφική ασφάλεια, την καλλιέργεια και εμπορεία ΓΤΟ/μεταλλαγμένων, την χρήση τοξικών χημικών, την προστασία προσωπικών δεδομένων, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τη δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, τις πολιτικές και τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Κυρίες βουλεύτριες και κύριοι βουλευτές,
Σας ενημερώνουμε  ότι έχει εκδοθεί ένα Παγκόσμιο Κάλεσμα με θέμα «Εμπόριο υπέρ των ανθρώπων όχι των εταιρειών! - Σταματήστε τις ληστρικές εμπορικές συμφωνίες TTIP, CETA, TiSA και TPP!» το οποίο έχουν προσυπογράψει πενήντα ένας (51) οργανισμοί/φορείς/ Πρωτοβουλίες πολιτών  της χώρας μας με το οποίο καλούν σε δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Οι δράσεις αυτές έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 10-17 Οκτωβρίου 2015 σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας: τρεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης.

[Σας στέλνουμε συνημμένως το κάλεσμα και τους 51φορείς που υπογράφουν το Διεθνές Κάλεσμα και καλούν στη δράση το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11:30 στην είσοδο της Οδού Ερμού (Σύνταγμα)]

Σας ενημερώνουμε για το θέμα και σας καλούμε να πάρετε υπεύθυνα θέση και να καταψηφίσετε τις ληστρικές συμφωνίες TTIP CETA σε περίπτωση που ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και έρθουν για ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου