Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ε.Ε. και Ιαπωνίας | Το όνομα: JEFTA - An exclusive trade between EU negotiators and big business



Η εμπορική συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Ιαπωνίας έχει χαρακτηριστεί ως νέα TTIP. [περισσότερα ΕΔΩ]

Οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και άλλων χωρών είναι πολλές και σκοπό έχουν να περιορίσουν τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, την περιβαλλοντική ασφάλεια και την αρχή της προφύλαξης, τις εθνικές νομοθεσίες και όποια "εμπόδια" θεωρούνται ότι εμποδίζουν τη διακίνηση των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών ή μελλοντικών κερδών των πολυεθνικών.
[περισσότερα για τις τρέχουσες συμφωνίες μεταξύ της ΕΕ και άλλων κρατών στον επίσημο διαδικτυακό τόπο ΕΔΩ]


Για τις διαδικασίες της προετοιμασίας της συμφωνίας JEFTA μεγάλο ενδιαφέρον έχει η παρουσίαση του CEO με τίτλο "JEFTA: An exclusive trade between EU negotiators and big business" [ΕΔΩ]

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιαπωνίας και ΕΕ ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2013, ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017 και την περίοδο αυτή βρίσκεται στην τελική φάση εφαρμογής της, σύμφωνα με το EURONEWS [ΕΔΩ].

Στην Ελλάδα μέσω της Πρωτοβουλίας "STOP TTIP CETA TiSA -  Για μια Αλληλέγγυα και Δημοκρατική Ευρώπη σε έναν Κόσμο Δίκαιου Εμπορίου", και  τις συνεργασίες που έχουμε με αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Δίκτυα προσπαθούμε να ενημερωθούμε και να συντονίσουμε τους αγώνες μας. 

Οι εμπορικές συμφωνίες δεν περιορίζονται μόνο στις γνωστές συμφωνίες της ΕΕ TTIP CETA TiSA αλλά εκτείνονται  και μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Η κινητικότητα των πολυεθνικών  αυξάνεται στην ΕΕ και σε όλον τον κόσμο. Αντίστοιχα η ΚτΠ, οι καταναλωτικές οργανώσεις και οι περιβαλλοντικοί φορείς, τα σωματεία, οι αγρότες, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες οφείλουν να πάρουν θέση και να αναβαθμίσουν τις δράσεις τους σε πολιτικό, κοινωνικό, νομικό και διεκδικητικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου