Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΠΟΠ ΦΕΤΑΣ | Μαζική εκδήλωση στην Ελασσόνα την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

[Οι "Φίλοι της Φέτας" ΕΔΩ]

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΠΟΠ ΦΕΤΑΣ


Στη μαζική και πετυχημένη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, η Πανελλήνια Ένωση δημοσιογράφων επαρχιακού τύπου και ο Δήμος Ελλασόνας, ομιλητές ήταν οι:
  • Εμμανουήλ Ανυφαντάκης - Ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος. Με θέμα: « Γιατί οι Συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής είναι επιζήμιες για τη χώρα μας».
  • Χρήστος Αποστολόπουλος - Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ - Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλ/κων Προϊόντων. Με θέμα: « Οι δικαιολογίες του ξεπουλήματος της Φέτας».
  • Γεώργιος Εμμανουήλ - Μέλος της συντονιστικής επιτροπής του ΔΙΚΤΥΟΥ Φορέων και πολιτών Θεσσαλίας, STOP TTIP, CETA, TISA. Με θέμα: «Ο αγώνας της υπεράσπισης της Π.Ο.Π Φέτας»
  • Γεώργιος Ζέρβας - Πρόεδρος της ΕΖΕ καθηγητής και τέως πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με θέμα: « Η σημασία της φέτας, για την Ελληνική Αιγοπροβατοτροφία».
Συντόνισαν την συζήτηση: Αιμονιώτη Ειρήνη – Δημοσιογράφος ΕΣΕΤ και Απόστολος Βάλλας.

Παρεμβάσεις υπέρ της ΠΟΠ φέτας έκαναν:
ο βουλευτής Λάρισας της Ενωσης Κεντρώων Κατσιαντώνης Γ. και ο βουλευτής Ιωαννίνων του Σύριζα Καραγιάννης Ι., οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Ηπείρου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Κτηνοτρόφων και Τυροκόμων, ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν ο ευρωβουλευτής Μαριάς Ν. και ο Πετράκος από την ΛΑΕ.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκάδων παραγωγικών, αυτοδιοικητικών και κοινωνικών φορέων από όλη την χώρα.

Η σύσκεψη κατέληξε σε ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με το οποίο καλούνται οι βουλευτές να καταψηφίσουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τον Καναδά και τις χώρες της Ν. Αφρικής εφόσον δεν κατοχυρώνουν την ΠΟΠ Φέτα.

Οι πολίτες καλούνται να ενημερώνονται και να συνυπογράφουν το ψήφισμα στον ιστότοπο: www.fetasos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου